تجربه‌ها

تجربه کنسل شدن بلیط وقتی ایرلاین‌ها کنسل میکنند و آژانس‌ها گردن نمیگیرند

در طول سفرهایم تا کنون دو بار تجربه کنسلی بلیط هواپیما داشته‌ام که در این متن به تفکیک هر یک از ایرلاین‌ها و آژانس‌ها را تعریف کرده و اقداماتی در هنگام تجربه کنسل شدن بلیط وقتی ایرلاین‌ها کنسل میکنند و آژانس‌ها گردن نمیگیرندباید انجام داد را بیان می‌کنم:

1. کنسلی بلیط هواپیمای برگشت به ایران:

در سفر بازگشت از مسکو، صبح روز پرواز وقتی به فرودگاه رسیدم، متوجه شدم که پروازم از مدت‌ها پیش کنسل شده است. با این حال، من از این موضوع کاملاً بی‌اطلاع بودم. این اتفاق به عنوان اولین تجربه سفر هوایی، شاید تا حدی قابل پیشگیری بود، اما به هر حال برای مدیریت شرایط پیش‌آمده، بلافاصله با یکی از دوستانم در ایران تماس گرفتم و از او خواستم که با آژانسی که بلیط را از آن خریداری کرده بودم تماس بگیرد و از آن‌ها شماره واتساپ یا هر راه ارتباطی دیگری را بگیرد.

دوستم پس از مدتی تماس، یک شماره در اختیار من گذاشت. وقتی به آژانس پیام دادم، آن‌ها از من خواستند که یک تیکت ثبت کنم و منتظر پاسخ بمانم. این روند، با توجه به فشار روانی که در آن لحظه داشتم، برایم عجیب و دور از انتظار بود. تیکت را ثبت کردم و با توجه به تجربه کاری خودم در پشتیبانی مشتریان، به‌طور مداوم پیگیر پاسخ آن‌ها بودم و تماس می‌گرفتم تا زودتر نتیجه بگیرم.

پس از مدتی پیگیری، آژانس به من اطلاع داد که ایرلاین ماهان پرواز را کنسل کرده و حتی به آژانس نیز اعلام نکرده است. به این ترتیب، آن‌ها اعلام کردند که کاری از دستشان برنمی‌آید. حتی زمانی که درخواست کردم هزینه یک طرف سفر را به من بازگردانند، با این خواسته مخالفت کردند و گفتند هزینه کنسلی برایم لحاظ خواهد شد. این موضوع و قوانین نامشخص آژانس، باعث شد که به شدت عصبی شوم و احساس ناامیدی کنم.

در نهایت، آژانس پیشنهاد داد که با هزینه پرداخت‌شده، می‌توانم برای چهار روز بعد بلیط جدیدی از ایرلاین ماهان خریداری کنم. اما این پیشنهاد هم مشکلات خودش را داشت؛ زیرا نمی‌دانستم در این ۴ روز در کجا اقامت کنم و پول کافی هم برای ماندن طولانی‌تر همراه نداشتم.

این تجربه به من یاد داد که در سفرهای آتی، حتماً وضعیت بلیط و تغییرات احتمالی پرواز را از قبل بررسی کنم و همواره از راه‌های ارتباطی و پشتیبانی سریع استفاده کنم.

چهره بنده بعد از متوجه شدن کنسلی هواپیما

 

صبح روز بازگشت از مسکو، وقتی متوجه شدم پروازم لغو شده، تصمیم گرفتم به دفتر ایرلاین در مسکو مراجعه کنم. اما به دلیل تعطیلی ۲۲ بهمن و یکشنبه بودن، دفتر نیز تعطیل بود. در این لحظه احساس کردم در قلب روسیه، شبیه به شرایط ایران گیر افتاده‌ام. تصمیم گرفتم برای حل این مسئله، از یکی از دوستانم که چهره شناخته‌شده‌ای بود کمک بگیرم. از او خواستم با ایرلاین تماس بگیرد و با استفاده از ارتباطات خود برایم کاری کند. دوست عزیزم سنگ تمام گذاشت و پس از پیگیری‌های او، متوجه شدیم هواپیمایی که حامل تیم ملی فوتبال نوجوانان بود، فردا از مسکو به تهران بازمی‌گردد و توانستیم بلیط آن را تهیه کنیم.

پس از این که بلیط برگشت تهیه شد، دغدغه بعدی من تمدید ویزا بود. برای کشورهایی که ویزا بر اساس تاریخ ورود و خروج صادر می‌شود، اگر تغییر برنامه سفر پیش بیاید و شما دیرتر از موعد مقرر برگردید، برای جلوگیری از دیپورت شدن باید مراتب را به مقامات مربوطه اطلاع دهید. از اطلاعات فرودگاه آدرس دفتر سازمان گردشگری روسیه در ترمینال E فرودگاه شرمتوو را گرفتم. برای اثبات شرایط اضطراری خود، لازم است یک نامه کنسلی از دفتر آژانس و بلیط جایگزین را به همراه داشته باشید تا بتوانید به‌صورت فوری ویزای خود را برای چند روز تمدید کنید و در بازگشت با مشکلی مواجه نشوید. تمام این موارد را دوست روس من از طریق تلفن به من راهنمایی کرد و من قدم به قدم انجام دادم.

بعد از این‌همه پیگیری، خسته و دل‌زده روی صندلی فرودگاه نشسته بودم که دوست روسی‌ام تماس گرفت و گفت دنبال من می‌آید تا شب را در منزل او اقامت داشته باشم. این دعوت، برای من آرامش بزرگی بود و خیال من از بابت اقامت راحت شد.

اگر در چنین شرایطی دوستی در محل ندارید، می‌توانید از ایران و یا سایت‌های رزرو آنلاین مانند بوکینگ، برای خود هتل رزرو کنید. در صورت کمبود بودجه، می‌توانید از یک فرد در ایران بخواهید تا برایتان از طریق علی‌بابا یا فلای‌تودی هتل رزرو کرده و هزینه آن را نیز آنلاین پرداخت کند.

چهره من بعد از مدیریت بحران کنسلی بلیط

2. کنسلی پرواز داخلی کشور مقصد:

پس از تجربه‌ای که در مسکو داشتم، تصمیم گرفتم از این به بعد، دو روز پیش از هر پرواز خارجی، وضعیت آن را از طریق سایت فرودگاه بررسی کنم. این بار قصد داشتم از جیپور با ایر ایندیا به بمبئی بروم. دو روز قبل از پرواز، با چک کردن سایت متوجه شدم که پرواز رفت کنسل شده است.

با پشتیبانی فلای‌تودی تماس گرفتم، و آن‌ها گفتند که ایمیلی برای اطلاع من ارسال کرده‌اند. این موضوع یادآور شد که حتماً هنگام خرید پروازهای خارجی، مرتب ایمیل خود را چک کنیم. متوجه شدم که به دلیل اشتباه تایپی، ایمیل من نادرست وارد شده و ایمیلی دریافت نکرده‌ام. بعد از این تماس، از فلای‌تودی خواستم تا هزینه پرواز کنسل‌شده را از ایر ایندیا پیگیری کنند. پس از حدود ۳۰ روز، مبلغ پرواز برگشت داده شد.

اما پرواز برگشت من از آن دست پروازهایی بود که هزینه کنسلی آن ۱۰۰ درصدی بود. بنابراین، دو راه پیش رو داشتم: یا با اتوبوس، قطار یا پروازی دیگر خودم را به بمبئی برسانم و با همان پرواز به ایران برگردم، یا هزینه بلیت را فراموش کنم و یک شب دیگر در جیپور بمانم. با توجه به زمان سفر و پس از مشورت با همسفرم، تصمیم گرفتیم هتل را یک شب دیگر تمدید کنیم و روز آخر با اتوبوس به دهلی برگردیم تا از آنجا به ایران پرواز کنیم.

در این شرایط، می‌توان از مسئولین هتل کمک گرفت تا برای خرید بلیت اتوبوس یا قطار، شما را همراهی کنند. خوشبختانه، دوستم هارش که در جیپور همراه من بود، کمک بسیاری در هماهنگی‌های سفر انجام داد.

اولین عکس من در هندوستان که هنوز نمیدانستم بلیطم کنسل شده

ماحصل همه این اتفاقات اینست که حتما از حد نیازتان بیشتر ارز همراهتان داشته باشید و تا روز آخر همه منابع مالی و غذایی و اینترنتی خود را اصلا مصرف نکنید.
امیدوارم از این تجربه لذت برده باشید و منتظر نظرات گرم شما هستم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا